Formula 4- för njurar

Produkten är slut i lager :(

Formula 4 - verkligen en njurkur! 

Formulan främjar njurarnas arbete och urinvägarnas funktion. Sammansättningen av olika komponenter utgör i sin helhet en fantastisk produkt för hästar med problem njurar, urinvägar, utrensningen och vätskebalansen i kroppen. Detta kan visa sig på flertalet sätt och det är inte alltid så lätt att se att hästens njurar är roten till det onda. 


För hästar med mag och tarmproblem förespråkar jag gärna att man även ser till njurarna eftersom hästen ofta har en ansamling utav s.k. slaggprodukter i kroppen när inte magtarmkanalen har fungerat som den ska. Då verkar Formula 4 utrensande och hjälper kroppen att bli av med dessa slaggprodukter. 


Hästar som har fått mycket läkemedel kan i stort sett blivit lite förgiftade och njurarna har fått arbeta hårt med att avgifta kroppen, även dessa hästar har god hjälp av en kur med Formula 4.


Hästar med en benägenhet för fång, ofta pga ett överbelastat system med mkt slaggprodukter i vävnaderna, övervikt, ansamling av osund vätska som till slut leder till fång kan verkligen få hjälp av Fomula 4. Detta gäller även hästar som har problem med mugg, regnskållor eller hudproblem av olika karaktär.


Många upplever att hästen efter att ha fått Formula 4 upplevs mkt mjukare och rörligare i kroppen. Även hästar med problem med spänningar i kroppen som inte vill ge med sig kan få hjälp av Formula 4.


För att belysa några utav ingredienserna låt oss börja med Solidago (gullris) som traditionellt använts vid njurbesvär som ofta resulterar i hudbesvär, katarrer i andningsvägar samt matsmältningskanaler. 

Equisetum arvense(åkerfräken) är ytterligare en ört väl indikerad vid blåskatarr, njurbäckeninflammation, urinträngningar, njur- och blåssten.

Juniperus communis(enbär) ansågs under medeltiden besitta en rentav magisk läkekraft. Nu vet man att enbär är i huvudsak urindrivande men ökar även mag- och tarmsaftsekretionen. Enbär används vid ödem, njur och blåsinfektioner.

En annan speciell ingrediens är Orthosiphon Stamineus, en växt som i århundraden använts i länder som Indonesien, Malaysia för att komma tillrätta med sjukdomar i njurar och urinvägar. Dokumenterat är att växten har en diuretisk effekt.


Förutom dessa fantastiska örter ingår än fler beståndsdelar i Formula 4 som ytterligare hjälper hästens utrensning via urinen. Och icke att förglömma är att starkt förknippade med njurarna är binjurarna som producerar en mängd hormoner i vår kropp. Genom att hjälpa njurarna hjälper man även binjurarna och således ännu fler symtom som uppstår vid homonella obalanser.


Formula 4 tillhör de medel som jag ofta rekommenderar och som i stort sett alla hästar mår bra av att få stundtals. För seniorhästen kan Formula 4 förlänga livskvalitén samt livslängden då njurarna tillhör de organ som ofta blir trötta och lite utslitna med stigande ålder. Då kan man faktiskt ge Formula 4 som ett dagligt kosttillskott i resten utav hästens liv!